Runderbouillon

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g runderpoelet
  • 1 mergpijp
  • 2 takjes selderij
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes foelie
  • 1 grote ui, in stukken
  • 1 winterwortel of 4 kleine worteltjes, in grote stukken
  • 1 prei met het groen er nog aan, in grote stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in grote stukken
  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd

Bereiden

Breng in een grote pan 2 liter water met de poelet en het mergpijpje aan de kook. Schep zodra de bouillon kookt met een schuimspaan het schuim van de bouillon.

Leg de selderij, de peterselie, het laurierblaadje, de tijm en de foelie op een schoon stukje kaasdoek en knoop dit dicht of bind het met een draadje bij elkaar. Voeg de groenten, het kruidenbuiltje en de peperkorrels aan de bouillon toe en laat hem 3 à 4 uur met het deksel op de pan trekken.

Zeef de bouillon door een heel fijne zeef of door een doek en breng op smaak met peper en zout. Laat eventueel de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.

Extra benodigd

Kaasdoek, keukengaren

Het recept 'Runderbouillon' wordt je aangeboden door . Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Bouillon tips

Reacties op dit recept

  • Johan Meer tijd om te trekken geeft echt meer smaak. Vlees - 24 uur. Vis - 12 uur (dacht ik). Groenten - paar uur.