Lichte gazpacho

1 persoon
bereiden

waardering 8obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 g komkommer, in kleine stukjes
  • 75 g rode paprika, in kleine stukjes
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g gepelde tomaten uit blik, uitgelekt
  • 1 koffielepel azijn

Bereiden

Doe de komkommer, de paprika, de ui, de knoflook, de tomaten en de azijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Dek de kom af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.

Mix de soep glad met een staafmixer of in de blender en breng eventueel op smaak.

Zet koel weg tot net voor het opdienen.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Lichte gazpacho' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn slankprogramma

Afslanken hoeft geen synoniem te zijn van jezelf uithongeren en je gefrustreerd voelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en staat dr. Cohen klaar om je te coachen... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Gazpacho tips

Reacties op dit recept

  • C. "Mis de soep glad." Betekent dat dat de staafmixer er door gaat en je daarna kunt garneren met stukjes komkommer? Cees van Mourik
  • redactie okoko recepten @Cees: dat is correct.