Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 24 waarderingen

Bevat per portie

450 kcal
26 g eiwit
27 g vet
27 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote ui, gehalveerd en in plakjes
  • 500 g spitskool, in repen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel majoraan
  • 1½ liter vleesbouillon
  • 100 g pasta naar keuze

Bereiden

Meng het gehakt met de helft van de kaas, zout en peper en draai er kleine balletjes van.

Verhit de olie in een soeppan en voeg de knoflook toe. Schep de ui en kool erdoor. Voeg de kruiden, de bouillon, de pasta en de gehaktballetjes toe. Kook de soep in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar.

Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi vlak voor serveren de rest van de kaas over de soep. Lekker met ciabatta.

Variatietip

Vervang de spitskool door verse spinazie.

Het recept 'Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Fanfo | Shutterstock.com

Maaltijdsoep tips

Reacties op dit recept

  • Kees Supersoepje lijkt matig is eeeeeerug lekker met ciabatta, kruidenboter en een rucolasalade met tomaat en parmezaan.
  • annelotte Als je het recept in eerste instantie leest komt het (voor mij) niet echt lekker over, maar schijn bedriegt. Het is een heerlijke soep. Je moet wel ietsje meer water toevoegen vind ik en je moet genoeg tijm in de soep doen. Ikzelf heb het zonder majoraan gedaan en dat was ook lekker. Kortom erg lekker en je doet eens iets anders met kool, dat vind ik erg leuk.
  • Jill Wat een heerlijk recept! Veel dank!