Ossenstaartsoep met chorizo, aardappel en kikkererwten

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ossenstaart, in stukken
  • 2 wortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 koffielepel selderijzout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 5 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 200 g chorizo, in stukjes
  • 300 g vastkokende aardappelen, in stukken
  • 1 blik kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Bereiden

Doe de stukken ossenstaart met 1,2 liter water, de wortelen, de selderij, het selderijzout, het bouillonblokje, de laurier en de tijm in een pan, zodat het vlees net onderstaat.

Laat alles minstens 4 uur koken tot het vlees makkelijk van het bot komt. Zeef de soep.

Voeg de chorizo, de aardappelen, de kikkererwten en de tomatenpuree toe. Laat 15 tot 20 minuten zacht koken tot de aardappelen gaar zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Kookboek

Het recept 'Ossenstaartsoep met chorizo, aardappel en kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood en andere heerlijke minihapjes

In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Ossenstaartsoep tips