Pompoensoep met parelcouscous en kip

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • 600 ml kippenbouillon
  • ½ flespompoen, in stukjes van ca. 2 cm
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g parelcouscous
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel boter
  • 150 g kippendijfilets
  • voor de topping
  • 2 theelepels kappertjes
  • 15 g verse koriander, grof gehakt

Bereiden

Doe de kurkuma, komijn en koriander in een kommetje. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng tot er een glad mengsel ontstaat. Schep het mengsel in een pan en bak 1-2 minuten op laag vuur zodat de geuren vrijkomen.

Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan. Schep de stukjes pompoen erdoor en leg het kaneelstokje in de bouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Voeg de couscous toe en kook in ongeveer 8 minuten gaar. Breng verder op smaak met zout, peper en honing.

Verhit de overige olijfolie en boter in een koekenpan. Bak de kip rondom bruin en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kip in reepjes.

Verdeel de soep over de kommen. Leg de kipreepjes erop en bestrooi met de kappertjes en koriander.

Opmerking

Dit is echt een heerlijke hartverwarmende kruidige soep met zoete accenten van de pompoen, kaneel en honing. Je kunt deze soep heel eenvoudig vegetarisch maken door de kip weg te laten en een groentebouillon te gebruiken. Verkruimel dan voor het serveren wat feta over de soep.

Kookboek

Het recept 'Pompoensoep met parelcouscous en kip' is afkomstig uit het kookboek...

Wereldse bouillons

Van Italiaanse risotto tot Japanse ramen: een goede bouillon is het halve werk, en het is veel makkelijker te maken dan je zou denken! Dit boek bevat 20 verrassende basisbouillons en meer dan 80 hartverwarmende gerechten die je daarmee kunt maken

... lees verder

© Nieuw Amsterdam. Beeld: Marianne Snel

Pompoensoep tips