Chinese tomatensoep
bereiden
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 70 g tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 3 eetlepels gembersiroop
- 100 g appelmoes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 kipfilet
- 50 g soe-oen (gebakken vermicelli)
- 2 eieren
- 100 g wortels, julienne geraspt
- 125 g taugé
- 1 bosje lente-uien, in ringetjes
- 2 eetlepels maïzena
Bereiden
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak al omscheppend 1-2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, gembersiroop, appelmoes en ketjap manis toe en roer goed.
Schenk ruim 1 liter warm water in de pan en verkruimel de kippenbouillonblokjes erboven. Doe de kipfilet in de pan en kook in 12-15 minuten zachtjes gaar.
Week intussen de soe-oen 4 minuten in kokend water. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
Kluts de eieren en bak hiervan 2 dunne omeletten (na elkaar) in een koekenpan op middelhoog vuur. Rol de omeletten op en snijd in smalle reepjes. Zet apart.
Haal de kipfilet uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar tot je kipsnippers hebt. Doe terug in de pan.
Voeg de wortel, taugé, lente-ui, soe-oen en omeletreepjes toe aan de soep.
Maak een papje door de maïzena te mengen met een scheutje water. Meng dit al roerend door de soep tot die licht bindt.
Tip
Laat voor een vega versie de kip weg en vervang de kippenbouillon door groentebouillon.
Kookboek
Het recept 'Chinese tomatensoep' is afkomstig uit het kookboek...
SmaakMenutie
Tim Nieuwpoort & Erik Stern
In 'SmaakMenutie' delen Tim Nieuwpoort en Erik Stern 75 toegankelijke en supersmaakvolle dinerrecepten: van wereldgerechten, ovengerechten en stoofpotten tot Indische gerechten en snelle recepten die binnen een halfuur op tafel staan
... lees verder © Becht / HarperCollins Holland