Vissoep met pain de campagne

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 15 waarderingen

Bevat per portie

975 kcal
47 g eiwit
57 g vet
65 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 pot gekoelde vissoep
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 250 g verse zalmfilet, in blokjes
  • 150 g cocktailgarnalen
  • 100 g gekookte mosselen
  • ½ eetlepel verse tijm
  • 1 pain de campagne
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 ml mayonaise
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 100 g gruyère, geraspt

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui en courgette al omscheppend in 3-4 minuten zachtjes gaar. Voeg de vissoep toe en roer ook de kerstomaatjes, zalmfilet, cocktailgarnalen, gekookte mosselen en tijm erdoor. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep nog 3-4 minuten heel zachtjes doorkoken.

Snijd intussen 12 smalle sneetjes van een pain de campagne (of halveer 6 grote sneden), leg ze op de bakplaat en rooster ze onder het hete grillelement goudbruin. Voeg de knoflook toe aan de mayonaise en roer de sambal door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookmayonaise.

Leg in vier grote soepkommen elk 2 sneetjes brood. Schep de hete vissoep erop en leg er nog een sneetje brood op. Strooi de geraspte gruyère erover. Zet de soepkommen op de bakplaat en schuif deze 10 cm onder het hete grillelement. Laat de kaas in 2-3 minuten smelten. Serveer direct.

Het recept 'Vissoep met pain de campagne' wordt je aangeboden door

Vissoep tips