Indiase wortelsoep

6 personen
bereiden

waardering 8obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ verse rode peper, zonder zaadjes, in kleine stukjes
  • ca. 2 cm verse gemberwortel, heel fijngesneden
  • 1¼ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 750 g biologische wortels, fijngesneden
  • 1½ liter groentebouillon
  • 50 g witte quinoa
  • biogarde
  • ¼ komkommer
  • handvol verse koriander, fijngesneden

Bereiden

Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander en kaneel zachtjes. Voeg de wortels aan het uienmengsel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer.

Breng de soep weer aan de kook en voeg de ongekookte quinoa toe. Kook alles nog eens 15 minuten. Verdeel de soep over de borden. Doe er een eetlepel biogarde op en rasp wat komkommer over de yoghurt. Garneer met verse koriander.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Indiase wortelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Natuurlijk! Elke dag écht eten

In 'Natuurlijk! Elke dag écht eten' vertelt Anne Marie Reuzenaar je alles over de zin en onzin van voedselhypes. Met ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Wortelsoep tips

Reacties op dit recept

  • Manon Heerlijk soepje, heb hem zonder de yoghurt gemaakt. Is een blijvertje!