Gepocheerde appel en gember met vanille-ijs en bramensaus

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,3obv 10 waarderingen

Bevat per portie

265 kcal
2 g eiwit
5 g vet
53 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 ml appelsap
  • 3 friszure appels (Elstar, Jonagold), elk in 12 partjes
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 6 bolletjes gember, in dunne plakjes
  • 1 blikje bramen (netto 200 g)
  • 500 ml slagroomijs

Bereiden

Breng in een pan het appelsap aan de kook en laat de appelpartjes in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de partjes met een schuimspaan uit het vocht en laat ze in een vergiet uitlekken.

Voeg de gembersiroop aan het appelsap toe en kook het op hoog vuur in ca. 5 minuten in tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen.

Schep in een schaal de partjes appel, de plakjes gember en de saus voorzichtig door elkaar. Laat de salade minstens 1 uur staan.

Pureer de bramen met vocht in de keukenmachine of met de staafmixer en wrijf deze massa boven een kom door een zeef. Breng de bramensaus eventueel op smaak met wat suiker.

Schep de appelcompote in vier lage wijde schaaltjes of op vier bordjes en schep er met een ijstang een flinke bol vanille-ijs op. Schenk wat van de bramensaus over het ijs. Geef de rest van de saus er apart bij.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Het recept 'Gepocheerde appel en gember met vanille-ijs en bramensaus' wordt je aangeboden door . Beeld: CGissemann | Shutterstock.com

Appel toetjes tips