Appelmoes met sinaasappel en citroen

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel, gehalveerd
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 kg goudrenetten of andere moesappel
  • 50 g fijne suiker, plus extra naar smaak

Bereiden

Rasp de schil van een halve sinaasappel en een halve citroen boven een pan. Knijp al het sap uit beide vruchten ook in de pan. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze fijn. Laat de stukjes direct in de pan vallen en schep ze om met het sap, om te voorkomen dat ze bruin worden. Voeg de suiker toe.

Breng aan de kook en roer steeds even door, zodat de suiker oplost. Laat zachtjes 20-30 minuten koken en roer hierbij af en toe stevig door tot de appels uiteenvallen en je een moes met stukjes hebt. Of laat wat langer koken, tot je een heel gladde, goudkleurige compote hebt, waarbij je alle stukjes met de achterkant van een houten lepel pureert. Kijk uit dat de moes niet aanbrandt.

Proef en voeg extra suiker toe naar smaak. Dien heet of koud op.

Kookboek

Het recept 'Appelmoes met sinaasappel en citroen' is afkomstig uit het kookboek...

De lekkerste drie-eenheid op het bord

Hoe eenvoudig kan het zijn...! Combineer drie geweldige ingrediënten en creëer de goddelijkste gerechten. Op deze simpele manier ontdek je heerlijke... lees verder

© Uitgeverij Becht

Appelmoes tips