Chocolademousse met nocinolikeur

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade (cacaopercentage minimaal 70%)
  • 40 g boter
  • 50 ml Nocinolikeur
  • 4 eieren, gesplitst

Bereiden

Smelt de chocolade en boter (zonder te roeren) in een kom au bain-marie. Haal de pan van het vuur en roer de Nocino door de chocolade, gevolgd door de eidooiers. Werk alles goed door elkaar.

Sla de eiwitten stijf en schep ze dan voorzichtig in porties door het chocolademengsel. Doe de mousse in individuele schaaltjes en zet ze een nacht in de koelkast. Of zet de mousse in een grote kom in de koelkast.

Lepel de chocolademousse op tafel uit de kom op dessertbordjes. Geef er slagroom bij.

Opmerking

'Deze chocolademousse is lekkerder als hij een dag van tevoren is klaargemaakt - hij lijkt dan nog chocoladeriger! Nocino is een Italiaanse likeur gemaakt van walnoten en specerijen. Je kunt ook vin santo of oloroso sherry gebruiken.' - Manuela Darling-Gansser

Kookboek

Het recept 'Chocolademousse met nocinolikeur' is afkomstig uit het kookboek...

Winter in de Alpen

Deze derde uitgave van Manuela Darling-Gansser is wederom om van te watertanden! Manuela reist van de bergen van St. Moritz af naar de schitterende straten... lees verder

© Tirion Uitgevers

Chocolademousse tips

Reacties op dit recept

  • willeke Is het ook mogelijk om het zonder likeur met alcohol te doen, of in ieder geval een alternatief zonder alcohol? Ik mag geen alcohol drinken vanwege medicijnen, maar vind het erg moeilijk om er zomaar iets anders voor te gebruiken. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Willeke
  • Aad Je zou een eetlepel Noisette siroop kunnen gebruiken.
  • Jeanet Wij hebben dit recept iets moeten aanpassen vanwege voedingsintollerantie, geen liqeur maar honing. Verrukkelijk.