Witte chocolademousse met aardbeien en wasabi

6 personen
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de witte-chocolademousse
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 300 g witte chocolade, in stukjes
  • voor de witte-chocoladeganache met wasabi
  • 150 ml slagroom
  • 15 g wasabipoeder
  • 140 g witte chocolade, in stukjes
  • voor de aardbeienpuree
  • 400 g aardbeien, in kleine stukjes
  • 40 g poedersuiker
  • het sap van ½ citroen

Bereiden

Laat voor de witte-chocolademousse de gelatine weken in koud water. Doe 200 ml slagroom in een pan en breng tegen de kook aan. Roer er de geweekte gelatine door tot die gesmolten is. Giet het mengsel dan in een kom met de witte chocolade. Roer glad en laat dan in 8 tot 10 minuten tot kamertemperatuur afkoelen.

Klop de overgebleven slagroom met een garde of elektrische handmixer tot stijve pieken. Spatel de room losjes door de witte-chocoladecrème.

Vul de glazen voor een derde met de witte-chocolademousse. Zet de glazen dan minstens 40 minuten in de koelkast.

Doe voor de ganache de slagroom en wasabi in een pan op matig vuur en breng aan de kook. Giet het kokende mengsel in een kom over de witte chocolade en meng tot een glad mengsel (ganache). Giet een dun laagje ganache over de stevige mousse. Zet de glazen minstens 20 minuten terug in de koelkast.

Doe de aardbeistukjes in een kom en prak ze met de poedersuiker, het citroensap en 2 eetlepels water losjes met een vork tot een grof, iets vloeibaar mengsel.

Schep net voor het serveren de aardbeienpuree in een dikke laag in de glazen.

Extra benodigd

Mixer

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Witte chocolademousse met aardbeien en wasabi' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke chocolade uit een glas

Laat je ook verleiden door deze heerlijke recepten die alle zintuigen zullen prikkelen! Choco-munt, choco-citroen, chocoladetruffels met lavendel, cacaosorbet... lees verder

© Good Cook

Chocolademousse tips

Reacties op dit recept

  • Alexander De wasabi is echt niet te eten in dit recept, zonde zonde zonde van de chocolade.
  • g Dit nagerecht vind ik heerlijk, alleen ik laat natuurlijk de wasabi weg, die is veel te heet. Dat weet je zo ook wel, het is een japanse noot die zo ontzettend heet en scherp is, maar verder is de mousse heerlijk.