Crème brûlée met honing

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 eidooiers
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 600 ml slagroom
  • 30 g ongezouten pistachenootjes
  • 30 g amandelen
  • 10 suikerklontjes

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eidooiers en de suiker in een grote kom flink door elkaar. Voeg de honing toe en roer opnieuw. Verwarm de slagroom in een pan op laag vuur. Schenk hem bij de geklopte eieren en roer door elkaar. Verdeel het mengsel over 6 crème brûlée bakjes. Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met water en laat zo au bain-marie 1 uur en 15 minuten bakken. Laat de crèmes afkoelen en zet ze dan 2 uur in de koelkast. Wikkel de amandelen en de pistachenootjes intussen in een theedoek en verkruimel ze dan met behulp van een deegroller of een fles. Smelt voor de karamel de suikerklontjes in een pan, zonder water. Voeg de verkruimelde amandelen en pistachenootjes toe als de suiker mooi lichtbruin wordt. Roer ze door de karamel. Leg dit korstje op bakpapier of op een bakplaat met een antiaanbaklaag en leg deze in de koelkast. Breek voor het opdienen met je handen stukjes van dit knapperige korstje af en leg die op de toetjes.

Extra benodigd

6 crème brûlée bakjes

Kookboek

Het recept 'Crème brûlée met honing' is afkomstig uit het kookboek...

Crème brûlée

Crème brûlée is een klassiek nagerecht en wordt over de hele wereld gegeten. Ontdek met dit boek hoe je zelf eenvoudig de heer-lijkste crèmes kunt maken met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Crème brûlée tips