Hangop (basisrecept)

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter yoghurt

Bereiden

Leg voor hangop een stuk kaasdoek in een zeef. Houd de zeef boven het aanrecht en giet er de yoghurt in. Breng de punten van de mousseline naar elkaar toe en bind ze met een stuk keukentouw bij elkaar. Hang de yoghurt zo 30 minuten boven een bak om er het vocht uit te laten lekken, en maximaal 1 dag in de koelkast om hem flink op te laten stijven.

Extra benodigd

Kaasdoek of theedoek, keukentouw

Kookboek

Het recept 'Hangop (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...

India

'India' biedt 1.000 makkelijk te volgen, authentieke recepten van over de hele lengte en breedte van het land. De recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar... lees verder

© Van Dishoeck

Hangop tips

Reacties op dit recept

  • Simone Ik wist niet dat hangop maken zo simpel is, ga het nu zelf ook een keer proberen.