IJstaartje banana split

6 stuks
bereiden

waardering 7,9obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 60 g fijne tafelsuiker
  • 60 g poedersuiker
  • 300 ml slagroom
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • 6 bananen
  • 40 g karamelsaus (gebruik bijvoorbeeld karamelsnoepjes)
  • 250 ml chocoladeroomijs
  • 250 ml vanilleroomijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 100 °C.

Klop voor de meringues in een kom de eiwitten stijf. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten op hoge snelheid. Zeef de poedersuiker en schep hem dan met een pannenlikker door de stijfgeklopte eiwitten.

Doe de meringue in een spuitzak. Vorm de meringue tot 18 koepels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringue ongeveer 2 uur in de oven op 100 °C. Laat de meringues volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt.

Klop de koude slagroom uit de koelkast met een garde in een ijskoude kom (zet de kom op een laag ijsklontjes). Klop met de hand tot hij de juiste dikte heeft. Voeg pas op het laatst wat fijne tafelsuiker toe om voor een licht krokante afwerking te zorgen.

Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

Schik 3 meringuekoepels op een halve banaan. Schep er wat karamelsaus over. Schik een bolletje chocoladeroomijs en een bolletje vanilleroomijs tussen de meringuekoepels. Leg de andere helft banaan er bovenop. Spuit toefjes slagroom op de banaan.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'IJstaartje banana split' is afkomstig uit het kookboek...

IJstaarten uit eigen keuken

Na jaren van vergetelheid is de ijstaart weer helemaal op de weg terug. Zoals dit boek laat zien, gaat er met ijstaarten een wereld open, van verfijnde taartjes voor... lees verder

© Good Cook

IJstaart tips