Abrikozendroom

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
4 g eiwit
25 g vet
26 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 blikjes abrikozen op eigen sap
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 25 g gepelde pistachenootjes of hazelnoten, fijngehakt

Bereiden

Week de gelatine ca. 5 minuten in een bak koud water.

Laat de abrikozen in een zeef goed uitlekken, vang het vocht op. Pureer de helft van de abrikozen met 2 eetlepels vocht in de keukenmachine of met de staafmixer. Verwarm de abrikozenpuree met de kaneel in een pan. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes van het vuur af op in de warme abrikozenpuree. Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.

Houd vier abrikoosjes achter en snijd de rest in stukjes. Verdeel de stukjes over vier wijde coupes of schaaltjes.

Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker. Spatel de helft van de room luchtig door de abrikozenpuree. Verdeel de abrikozenroom over de stukjes in de coupe.

Laat de toetjes in de koelkast minstens een uur opstijven. Doe de rest van de room over in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast. Garneer de abrikozentoetjes met een flinke toef slagroom, een abrikoosje en fijngehakte nootjes.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer, spuitzak

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Het recept 'Abrikozendroom' wordt je aangeboden door . Beeld: Elena Shashkina | Shutterstock.com

Overige toetjes tips

Reacties op dit recept

  • Astrid Wat is de hoeveelheid van de abrikozenblikjes? 225 gr.?