Gegrilde perziken met verkruimelde amaretti en ahornmeringue

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 120 ml ahornsiroop
  • 60 g eiwit (2 eiwitten)
  • 4 perziken, gehalveerd en pitten verwijderd
  • amaretti, verkruimeld

Bereiden

Maak eerst de ahornmeringue-mix. Doe de ahornsiroop met de suikerthermometer in een pan met dikke bodem. Zet de pan op matig vuur.

Als de ahornsiroop 105 °C is, doe je de eiwitten in de kom van de staande mixer en klop je ze schuimig. Zet de mixer daarna op de hoogste stand tot de eiwitten stijve pieken vormen.

Als de ahornsiroop 113 °C bereikt, zet je de mixer weer op de middelste stand en schenk je de hete ahornsiroop er al kloppend in een gestage stroom bij tot de meringue dik en een beetje glanzend is. Dat duurt 5-7 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4. Gril de perziken met het snijvlak naar beneden in een hete grillpan tot ze zwarte lijnen krijgen en zacht worden. Laat ze in de oven nog zachter worden.

Vul de gegrilde perziken met de verkruimelde amaretti en spuit of lepel de ahornmeringue erop. Kleur de meringue tot slot met een gasbrander of even onder de hete grill tot hij goudbruin wordt.

Extra benodigd

Suikerthermometer, mixer

Kookboek

Het recept 'Gegrilde perziken met verkruimelde amaretti en ahornmeringue' is afkomstig uit het kookboek...

Meringue: zoet, zalig en oogverblindend schuim

Dit kookboek van Alex Hoffler en Stacey O'Gorman, ofwel de Meringue Girls, bevat meringue recepten in alle kleuren van de regenboog. Dit is de nieuwe... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Overige toetjes tips