Arabische rijstpudding met pistachenootjes

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kopjes pistachenootjes, gepeld
  • 2 eetlepels suikersiroop
  • 1 koffielepel rozenwater
  • 1 vanillestokje
  • 1/3 kop ronde rijst
  • ½ kop suiker
  • 2 kopjes melk
  • 1 kopje room
  • granaatappel

Bereiden

Meng de nootjes met de suikersiroop en het rozenwater en zet apart.

Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Doe het in een steelpannetje met de rijst, de suiker, de melk, de room en ½ kopje water en breng aan de kook. Roer tot de rijst gaar is.

Doe de pistachemengeling in glazen of potjes en schep er de rijstpudding op. Laat afkoelen.

Serveer met pitjes van een granaatappel.

Kookboek

Het recept 'Arabische rijstpudding met pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Arabische wereldkeuken

In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Rijstpudding tips