Luchtige tiramisu van restaurant Golosi

4 personen
bereiden
wachten

waardering 8,2obv 51 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 40 g suiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 100 ml slagroom
  • 150 g savoiardi of lange vingers
  • 250 ml espresso
  • 100 ml marsala
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiden

Klop met een garde de mascarpone en de suiker door het eigeel. Zet in de koelkast.

Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig aan dit mengsel toe. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het mengsel heen.

Drenk de biscuits in de lauwe koffie met de marsala en leg ze dicht tegen elkaar aan in een schaal met een hoge rand.

Schep er een laag room overheen, weer een laag biscuits en ten slotte nog een laag room.

Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu 2 uur in de koelkast opstijven. Strooi er bij het opdienen door een zeefje wat cacaopoeder overheen.

Kookboek

Het recept 'Luchtige tiramisu van restaurant Golosi' is afkomstig uit het kookboek...

Tiramisu

Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola. Het succes... lees verder

© Uitgeverij Becht

Tiramisu tips

Reacties op dit recept

  • Theo De traditionele Tiramisu. Ik was de slagroom vergeten en toch smaakte het voortreffelijk
  • dick Ingredienten zijn goed. Maar het eigeel samen met de mascarpone en de suiker samen in één keer kloppen? Dat gaat mis. Jammer dat zo'n slecht recept op de OKOKO site staat.
    • Trudy Denk dat je zelf iets dan fout doet Dick. Maak al jaren zo tiramisu. Heerlijk krijg van iedereen complimenten, alleen heb ik een keer vruchten zoals mango erdoor gedaan. Dat viel tegen dus maak ik de tiramisu zoals hierboven.
    • Martine Eerst dooiers met suiker flink opkloppen en daarna mascarpone in delen erbij werkt inderdaad beter.
    • Hanique Maak al jaren deze tiramisu. Altijd volgens recept, dus mascarpone met suiker en eigeel. Lukt altijd, super recept! Begrijp je commentaar niet.
  • melanie De kinderen houden niet van koffie. Bosbessensap gebruikt en kersenjam. Reactie: "Dit recept moet je bewaren, mam!" En echt in een handomdraai gemaakt.
  • Jens Tiramisu. Aaaaahhhhh... heerlijk.
  • judith Heerlijk nagerecht. Ik heb er nog 200 g kwark aan toegevoegd, dat geeft een fris-zoete smaak. Helemaal af!
  • Yoka Deze tiramisu is echt de lekkerste die ik ooit geproefd heb!
  • Eivissa Tiramisu met slagroom en geklopte eiwitten is niet zoals het 'hoort', maar het maakt het wel lekker en luchtig, super!
  • Willem Wegens waarschijnlijk iets te grote schaal (pasten precies alle 200 gr lange vingers in) kwam ik beetje room tekort; volgende keer 3 a 4 eieren en 150 ml slagroom.