Vegetarische loempia's met twee dipsausjes

20 stuks
bereiden

waardering 7,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 30 g rijstnoedels
  • ½ komkommer
  • 20 velletjes rijstpapier
  • 2 lente-uitjes, in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • voor de dipsausjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel honing

Bereiden

Breng water aan de kook. Doe de wortel samen met de in stukjes gebroken noedels in het water en laat ongeveer 2 minuten garen. Giet af en spoel onder ijskoud water.

Snijd de komkommer overlangs in tweeën en verwijder de pitjes met een lepeltje. Snijd in heel fijne reepjes.

Week het rijstpapier in een beetje water. Leg telkens een vel op het werkblad en vul dit met noedels, wortel, komkommer, lente-uitjes en paprika. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.

Rooster de pinda's in een droge pan met antiaanbaklaag en hak ze grof. Meng ze met de sojasaus.

Meng de olie met de rodewijnazijn en de honing.

Serveer de loempia's met de dipsausjes.

Kookboek

Het recept 'Vegetarische loempia's met twee dipsausjes' is afkomstig uit het kookboek...

Hapjes om van te genieten

Feestjes, cocktailparty's en recepties zijn de ideale gelegenheden om je te ontspannen en gezellig bij te praten met vrienden, collega's of familie. En bij een feestje

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Loempia tips