Nacho bowl

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g mais
  • sap van 1 limoen
  • koolzaadolie
  • 200 g kidneybonen (uit blik, pot, of zelf gekookt)
  • 4 eetlepels ketchup
  • 10 blaadjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g yoghurt Griekse stijl
  • 2 rode uien
  • 2 rode puntpaprika's
  • 4 tomaten
  • 1 bosje koriander
  • 1 theelepel tabasco
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g champignons
  • 400 g rundergehakt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 200 g nachochips

Bereiden

Meng de mais met het limoensap, wat peper en zout en een scheutje koolzaadolie.

Verwarm de kidneybonen en spoel ze daarna af. Laat de kidneybonen uitlekken en schep ze om met de ketchup.

Snijd de muntblaadjes en knoflook fijn en roer ze door de yoghurt tot een dipsaus.

Snijd de rode uien, paprika's en tomaten in blokjes en schep ze door elkaar. Snijd de koriander fijn en meng met de tabasco, worcestersaus en wat zout door de salade.

Snijd de peterselie fijn en snijd de champignons in plakjes. Rul het gehakt goudbruin met de kaneel-, komijn- en korianderpoeder en wat peper en zout. Bak de champignons even mee, haal de pan van het vuur en schep de peterselie door het gehaktmengsel.

Stel de bowls samen met de mais, bonen, salade en het gehakt. Verdeel de nachochips erover en serveer de dipsaus erbij. Of zet alle ingrediënten los op tafel en laat iedereen z'n eigen bowl maken.

Kookboek

Het recept 'Nacho bowl' is afkomstig uit het kookboek...

Colorful Food

Sharon de Miranda combineert in haar recepten diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken. 'Colorful Food' is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Nachos tips