Tempehtortilla's met pindasaus

2 personen
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g tempeh
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 rode ui
  • 200 g Chinese kool
  • 100 g radijsjes
  • olijfolie
  • 50 g pindakaas
  • 50 ml kokosmelk
  • 4 paprika-chilitortilla's (No Fairytales)
  • 100 g taugĂ©

Bereiden

Snijd de tempeh in plakken en snijd de plakken in blokjes. Plet de tenen knoflook en hak grof. Meng de tempeh met de knoflook, ketjap en sambal. Laat minimaal 1 uur marineren.

Snijd de rode ui en de Chinese kool in fijne reepjes, snijd de radijsjes in plakjes.

Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie en bak de tempeh omscheppend in 5 minuten krokant. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe.

Verhit de pindakaas en de kokosmelk in een steelpannetje. Roer goed; zorg ervoor dat het niet gaat koken. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de gebakken tempeh over de tortilla's en verdeel de gesneden rauwe groenten en de taugé erover. Lepel als laatste de pindasaus erover. Rol de tortilla's op.

Kookboek

Het recept 'Tempehtortilla's met pindasaus' is afkomstig uit het kookboek...

It's a wrap

In het kookboek 'It's a wrap' vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal

... lees verder

© Spectrum. Beeld: Simone van den Berg

Tortilla tips