Garnalen met chilimayo

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200-250 g gepelde, rauwe gamba's
  • 1 theelepel sake
  • 1 snufje witte peper
  • 1 theelepel sojasaus
  • 4 eetlepels aardappelzetmeel of maïszetmeel
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • olie, om in te bakken
  • 1 handvol knapperige slablaadjes (optioneel)
  • shichimi (Japans zevenkruidenpoeder, o.a. toko), naar smaak (optioneel)
  • ¼ citroen, in twee partjes

Bereiden

Meng de gamba's met de sake, de witte peper, de helft van de sojasaus en 1 eetlepel van de aardappelzetmeel of maïszetmeel, tot de gamba's volledig bedekt zijn. Roer de rest van de sojasaus, de zoete chilisaus en de mayonaise in een grote kom goed door elkaar.

Schenk een laagje van 2,5 cm olie in een diepe pan en verhit op hoog vuur. Controleer de temperatuur van de olie door een paar druppels beslag (van de gamba's) erin te laten druppelen; de olie is heet genoeg wanneer het beslag sist en meteen komt bovendrijven.

Wentel de gamba's door de rest van het aardappelzetmeel en laat voorzichtig een voor een in de olie zakken, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bak de gamba's af en toe kerend in circa 4 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat een paar minuten afkoelen en meng dan door de chilimayo.

Leg eventueel de slablaadjes op een bord, leg de gamba's erop en bestrooi eventueel met de shichimi. Serveer met de partjes citroen erbij.

Kookboek

Het recept 'Garnalen met chilimayo' is afkomstig uit het kookboek...

Izakaya

Izakaya zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Treed met Tim Anderson in de wereld van de Izakaya en maak de meest populaire en iconische gerechten zelf

... lees verder

© Good Cook

Garnalen tips