Garnalencocktail met avocado en chilidressing

4 personen
bereiden

waardering 8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 grote, stevige, rijpe avocado
  • 50 ml citroensap
  • 550 g gekookte reuzengamba's, gepeld en schoongemaakt, of 250 g gekookt garnalenvlees, in plakjes van 1 cm
  • 1 kleine pruimtomaat (ca. 100 g), fijngehakt en zonder zaad
  • 4 grote bladeren ijsbergsla, bijgesneden, gewassen en goed gedroogd
  • voor de chilidressing
  • 60 g mayonaise
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 theelepels mierikswortelroom (potje)
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel tomatensaus of ketchup
  • ½ rawit (pepertje), gehalveerd, zaad verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakt korianderblad

Bereiden

Doe voor de chilidressing de mayonaise, zure room, mierikswortel, het citroensap, de tomatensaus, rawit en koriander in een kleine kom en meng alles goed. Breng het mengsel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Hak de avocado fijn, sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg de garnalen en tomaten toe aan de chilidressing en meng alles goed. Snijd de slabladeren heel fijn en doe ze in een kom. Besprenkel ze met het resterende citroensap en voeg een klein beetje zeezout toe.

Verdeel de slabladeren over vier cocktailglazen met een inhoud van ca. 300 ml. Druk ze voorzichtig aan met een lepel. Verdeel er de avocado over en dan het garnalenmengsel. Serveer het gerecht direct.

Tip

De chilidressing kan van tevoren worden gemaakt, maar voeg de tomaten en de garnalen pas op het laatste moment toe. De cocktail blijft anders niet lang goed. De ijsbergsla moet heel knapperig en vers zijn.

Kookboek

Het recept 'Garnalencocktail met avocado en chilidressing' is afkomstig uit het kookboek...

Budget koken

Met de recepten uit dit boek kunt u indruk maken op familie en vrienden, maar zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan of op zoek moet gaan naar buitenissige... lees verder

© De Lantaarn

Garnalencocktail tips