Kabeljauw in kruidensaus

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Bevat per portie

190 kcal
23 g eiwit
9 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote groene paprika, in stukken
  • ½ komkommer, in stukken
  • 1 grote groene Spaanse peper, in stukjes
  • 8 takjes peterselie
  • 20 g verse koriander
  • 200 ml droge witte wijn
  • 30 g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g kabeljauwfilet

Bereiden

Pureer de paprika, de komkommer, de Spaanse peper, de peterselie en de koriander in de keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de wijn en 2 theelepels zout erdoor.

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de sjalotjes even aan. Voeg de knoflook toe. Voeg de groene kruidensaus toe en breng deze aan de kook.

Snijd de kabeljauw in grove stukken en leg deze in de saus. Laat de kabeljauw in ca. 8 minuten zachtjes gaar worden.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Kabeljauw in kruidensaus' wordt je aangeboden door . Beeld: vic_nick | Shutterstock.com

Kabeljauw tips

Reacties op dit recept

  • patricia Mis nog een beetje kruidensmaak om het iets pittiger te maken. Wie heeft een idee wat je er nog bij kan doen? Maar is zeker lekker.
    • Casper Sambal badjak misschien?
  • ruben lekker! Heb zelf de wijn vervangen door een kleinere hoeveelheid wittewijnazijn en de komkommer met een prei geruild en dit leverde een erg lekkere maaltijd op