Vis met voorjaarsgroente en papillote

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel verse dragonblaadjes, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 40 g zachte roomboter
  • 1 bos worteltjes, geschrapt, in de lengte in kwarten gesneden
  • 1 dunne prei, schoongemaakt, in lange reepjes
  • 2 witvisfilets à ca. 150 g
  • scheut droge witte wijn

Bereiden

Verwarm de oven op 160 °C.

Prak de dragon en citroenschil door de boter. Meng de wortel en prei en leg ze, net uit het midden, op de vellen bakpapier.

Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de groente. Verdeel de dragonboter in vlokjes erover. Klap het bakpapier dubbel. Begin bij een hoek te vouwen; rol de twee kanten samen twee tot drie keer op en ga op die manier de hele rand langs.

Giet er, voordat je het pakketje helemaal afsluit, een slok wijn in. Zet de randen eventueel vast met paperclips. Leg de pakketjes op de bakplaat en schuif ze 15 tot 20 minuten in de oven, tot de vis en groente net gaar zijn.

Extra benodigd

2 vellen bakpapier van 30x40 cm

Variatietip

'Je kunt voor dit recept elke soort witvisfilet gebruiken die je wilt, zelfs diepvrieskabeljauw. Vervang de verse dragon eventueel door een theelepel gedroogde. Als je het toevallig in huis hebt, kun je Noilly Prat gebruiken in plaats van witte wijn.' - Janneke Vreugdenhil

Kookboek

Het recept 'Vis met voorjaarsgroente en papillote' is afkomstig uit het kookboek...

Eten Enzo

In 'Eten Enzo' zijn de beste recepten en de mooiste verhalen gebundeld uit Janneke Vreugdenhils dagelijkse column in 'nrc.next'. De recepten zijn puur en prak... lees verder

© House of Knowledge

Overige vis tips