Visnuggets met peterseliedip

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g verse, stevige witvisfilet zoals zeewolf, makreel of snoekbaars
  • 75 ml Turkse yoghurt
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 40 g bloem
  • 1½ theelepel gedroogde oregano
  • 2 eieren
  • 150 g cornflakes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 citroen, in partjes

Bereiden

Snijd de vis in brede repen van 5 bij 2 cm.

Roer in een kommetje de yoghurt, peterselie en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Roer in een kom de bloem en oregano door elkaar. Bestrooi de vis met zout en peper. Wentel de vis door de bloem. Klop de eieren los, wentel de vis erdoor. Breek de cornflakes met je handen fijn in een diep bord. Wentel de stukjes vis door de cornflakes en druk het aan.

Verhit de olie in een koekenpan, bak de stukjes vis in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de visnuggets over vier borden en serveer ze met een partje citroen en de peterseliedip. Lekker met een salade met cherrytomaatjes en aardappelpuree.

Kookboek

Het recept 'Visnuggets met peterseliedip' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met lief!

'Koken met lief!' is een fris en vrolijk kookboek vol heerlijke, makkelijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot... lees verder

© Van Dishoeck

Overige vis tips