Indiase visschotel met tilapia, tijgergarnalen en krab

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Bevat per portie

270 kcal

Ingrediënten

  • 400 g tilapia, in blokjes of repen
  • 150 g gepelde tijgergarnalen
  • 8 krabsticks, in de lengte gehalveerd
  • 2 citroenen, 1 uitgeperst, 1 in partjes
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel maïzena of bloem
  • ½ bloemkool (ca. 250 g), in roosjes
  • 150 g snijbonen of sperziebonen, in ruitjes of gehalveerd
  • 4 eetlepels olie
  • 8 sjalotjes, in vieren of gehalveerd
  • 150 g prei, in ringen
  • ½ eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 groene peper, in ringetjes
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander

Bereiden

Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en maïzena of bloem en schud dit door het vismengsel.

Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, groene peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm.

Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar.

Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander. Lekker met rijst of naanbrood.

Vervangende vis

Vervang tilapia door kabeljauw, pangasius, zwaardvis of zeewolf of gebruik een combinatie van witvissoorten.

Het recept 'Indiase visschotel met tilapia, tijgergarnalen en krab' wordt je aangeboden door

Tilapia tips