Tonijnsteak met dikke tomatensaus

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 300 g verschillende soorten tomaten (kleine en grote)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tonijnfilets met MSC-label
  • 1 bosje bieslook

Bereiden

Snijd de ui in ringen en stoof aan in flink wat olijfolie. Snijd de grote tomaten in plakjes en halveer de kleine tomaatjes. Voeg na 4 minuten stoven drie vierde van de tomaten toe aan de uien.

Snijd 2 knoflookteentjes fijn en voeg toe. Laat een viertal minuten stoven.

Gril of bak de tonijn 1 minuut aan elke kant. Haal de uien en tomaten van het vuur en voeg de rest van de tomaten toe.

Hak de bieslook fijn en roer drie vierde door de saus. Kruid met peper en zout. Schik de tonijn op de borden en lepel de saus er half over. Werk af met de rest van de bieslook, nog wat zwarte peper en wat olijfolie.

Tip

Het MSC-label garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie. Het label wordt beheerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke non-profitorganisatie die duurzame visvangst wil bevorderen. Het label kan worden teruggevonden op wilde vis.

Kookboek

Het recept 'Tonijnsteak met dikke tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Nog eenvoudiger 2

Pascale Naessens wijkt niet af van haar koers. Met dit nieuwe boek presenteert ze meer dan 70 nieuwe gerechten met 4 ingrediënten volgens haar bekende succesmethode, namelijk lekkere en inspirerende lowcarbgerechten

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Tonijn tips