Zalm met pesto en kerstomaatjes van Annabel Langbein

6 personen
bereiden

waardering 8,1obv 35 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 zalmmoten van 200 g elk, zonder vel, van het dikke stuk gesneden
  • 6 eetlepels zomerse basilicumpesto of andere pesto van goede kwaliteit
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 18 kerstomaatjes
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verhit de oven tot 220 °C en bekleed een grote, ondiepe ovenschaal met bakpapier zodat je hem later makkelijker schoon krijgt.

Leg de zalmmoten naast elkaar in de geprepareerde ovenschaal en besmeer elke moot met 1 eetlepel zomerse basilicumpesto. Strooi er de kappertjes, kerstomaatjes en citroenschil over, besprenkel de moten met olijfolie en maak ze af met een snufje peper en zout. Zet ze in de oven tot ze gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten) en serveer ze meteen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zalm met pesto en kerstomaatjes van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Simple Pleasures

Wil je eenvoudige en smaakvolle recepten met producten die vers uit de grond komen? Dan is 'Simple Pleasures' jouw ideale kookboek: vol pure gerechten voor de... lees verder

© Van Dishoeck

Zalm tips

Reacties op dit recept

  • Rita Vanavond aan de beurt, lijkt mij heerlijk!
  • Bernadet Het was echt heerlijk!!! Makkelijk recept en snel klaar!
  • Michiel Geweldig recept. Ik heb het vanavond bereid voor mijzelf en mijn twee huisgenoten. Ook onze graag geziene gast Jeroen kwam gezellig langs. Mijn huisgenootjes hebben de benodigde boodschappen gedaan, waarna ik het koken voor mijn rekening nam. Na ongeveer een uurtje kokkerellen konden we aan tafel. Nou, dat was smullen geblazen! Nog nooit zo'n lekker stukje zalm gegeten. Vooral de kerstomaatjes waren een heerlijke toevoeging. We gaan het zeker vaker eten. Rita en Bernadet bedankt voor het achterlaten van jullie positieve beoordeling. Zonder jullie had ik dit gerecht nooit durven proberen.
  • Marianne Echt Heerlijk! Bij een oventijd van 6-8 minuten op 220 graden is de zalm nog veel te rauw. Maar misschien ligt het aan mijn oven... Ik heb het gerecht al diverse keren gemaakt en ik houd nu 20 minuten op 180 graden aan voor een voor mij perfect stukje zalm.
    • Leen Inderdaad, de zalm moet zeker 20 minuten in de oven.
  • Yvonne Ook ik hou altijd een baktijd van 20 minuten aan.
  • chantal Na 15 minuten is deze zalm uit de oven superlekker. De kappertjes (horror-bommetjes) gebruik ik niet, de pesto, citroenschil en kerstomaatjes geven voldoende smaak.
  • J Welke pesto is het lekkerst en hoe maak je die?
    • Willem Vijf eetlepels goede olijfolie, teen knoflook, zeezout naar smaak, twee eetlepels pijnboompitten, een stuk of vijf eetlepels parmezaanse kaas en 15 a 20 blaadjes basilicum. Het geheel pureren. Klaar.
  • Nelleke Een super recept, makkelijk en overheerlijk. Zelfs mijn man die niet van zalm houdt smulde ervan. De zalm had een paar minuutjes meer nodig. Ik heb het met pasta geserveerd. Compliment! Ik ga het beslist vaker maken.
  • M Hoi, ik vraag me af of je dit ook op een (gas) bbq kan maken? Ik ga dit toch eens proberen. Lijkt me heerlijk. Bedankt Willem voor het pesto recept!
    • Willem Geen dank.
  • Renée Ik ga het vanavond maken. Omdat ik iets meer groenten wil doe ik er een venkelknol in plakje bij ( even 10 min. voorgekookt). Ben benieuwd.
    • C Dat lijkt me een lekkere combi met venkel!
  • Lex Goed recept, maar 8 minuten garen voor de zalm is te kort. Ik had goede zalm, dus het was absoluut prima te eten, maar met 15-20 minuten in de oven was de zalm waarschijnlijk beter (en heter) geweest.
  • C Idd, 20 minuten op 220 graden. Mijn oven is wat ouder en ik zet deze zelfs op 225 graden. Leer je oven kennen :)
  • Gustav 20 minuten bij 220 graden in de oven is voor mij veel te lang. De zalm droogt uit. Ik vind 10 minuten ok. Natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van de moten.