Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas en aioli

4 personen
voorbereiden
bereiden

waardering 8obv 15 waarderingen

Bevat per portie

529 kcal

Ingrediënten

  • 400 g ossenhaas, bijgesneden
  • 80 g (wilde) rucola
  • 100 g geschaafde Parmezaanse kaas
  • voor de aioli
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, in vieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 125 ml olijfolie

Voorbereiden

Wikkel het vlees strak in huishoudfolie en leg het 1 uur in de diepvries, tot het deels bevroren is.

Bereiden

Maak de aioli. Meng in een keukenmachine het ei, de knoflook, het citroensap en de mosterd. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot de aioli iets dikker wordt.

Verwijder de folie van het vlees en snijd het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken. Verdeel de plakjes over vier borden. Verdeel de rucola en kaas over de carpaccio en druppel de aioli erover.

Extra benodigd

Huishoudfolie, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Rundercarpaccio met rucola, Parmezaanse kaas en aioli' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas

Tapas zijn kleine hapjes waarmee u een heerlijke maaltijd kunt samenstellen of serveren op een feestje. Van de Mediterranee tot Azië of het Midden-Oosten, in dit... lees verder

© De Lantaarn

Carpaccio tips