Geglaceerde ham

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 4 waarderingen

Bevat per portie

270 kcal
23 g eiwit
12 g vet
19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g boerenachterham, in iets dikkere plakken
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels rode port
  • 2 eetlepels vleesfond
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet een ovenschaal dun in. Vouw de plakken ham dubbel en leg ze dakpansgewijs in de schaal, laat steeds ca. 2 cm van de bovenkant van de plakken vrij.

Roer de jam, de honing, de port, de vleesfond en de Provençaalse kruiden door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de ham met dit mengsel.

Laat de ham in het midden van de oven in ca. 25 minuten warm worden en een knapperig korstje krijgen. Verdeel de plakken ham over vier borden. Lekker met aardappelgratin.

Het recept 'Geglaceerde ham' wordt je aangeboden door . Beeld: Sutchi | Shutterstock.com

Ham tips