Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 jeneverbessen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 peperkorrels
  • 2 hazenruggen
  • 200 ml wildfond
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml rode wijn
  • 75 g klontjes koude boter
  • enkele plakjes peperkoek

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Doe de jeneverbessen, de olijfolie, de peperkorrels en zout in een vijzel en stamp fijn. Wrijf de hazenruggen in met dit mengsel.

Leg de hazenruggen in een ovenschotel en dek af met aluminiumfolie. Zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng in een pannetje de wildfond aan de kook met de ui, de sjalot, de kaneel en de rode wijn. Laat tot een derde inkoken. Mix het kookvocht of giet het door een zeef.

Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschotel en laat nog 3 minuten verder garen in de oven.

Werk het kookvocht op met de boter.

Rooster de peperkoek lichtjes aan beide kanten.

Lepel een bodempje saus op een schotel, schik er het vlees op en werk af met de peperkoektoastjes.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus' is afkomstig uit het kookboek...

De creatieve kookbijbel

Heb je af en toe behoefte aan variatie, dan is een kookboek als 'De creatieve kookbijbel' de redder in nood. Al bladerend ontdek je dat er heel wat te doen valt met... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Hazenrug tips