Lamskoteletten met gezouten kappertjes

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gezouten kappertjes (bij Italiaanse delicatessen)
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes oregano
  • 1⁄8 stukje panbrood
  • ½ teentje knoflook
  • milde olijfolie
  • 8 lamskoteletten (niet te dun)

Bereiden

Verwarm een oven voor op 200 °C.

Klop het meeste zout van de kappertjes, maar bewaar dit zout, want het is heerlijk op je hardgekookte eitje of om je pasta mee af te maken. Ris de blaadjes van de tijm en de oregano.

Maal het panbrood in een keukenmachine tot fijne kruimels met de kappertjes, de kruidenblaadjes en de knoflook. Meng er een flinke scheut olie door en breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper.

Leg de lamskoteletten op een licht ingevette bakplaat en verdeel het kruim erover. Rooster de koteletten in 5-8 minuten rosé tot medium en het kruim knapperig. Ook lekker op de barbecue en met geroosterde groenten.

Extra benodigd

Keukenmachine

Panbrood

Panbrood - het woord zegt het al - is Marokkaans brood dat gebakken is in de pan. Het heeft daarom de kenmerkende geblakerde vlekken. Het is dun brood, dat net als een pita uit twee helften bestaat. Het is heerlijk om het in twee helften te scheuren en knapperig te bakken als croutons of crostini.

Kookboek

Het recept 'Lamskoteletten met gezouten kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...

Arabia bij je thuis

In 'Arabia bij je thuis' leggen Merijn en Nadia alles uit over typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Lamskoteletten tips