Irish stew met lamsvlees

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 320 g lamsschouder zonder bot
  • 8 grote vastkokende aardappelen (800 g), in dunne schijfjes
  • 500 g uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in halve ringen
  • 1 takje tijm, fijngesneden
  • 1 laurierblaadje, fijngesneden
  • 1 rundvleesbouillonblokje

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd het vlees in 8 of 12 stukken en laat het langzaam bruin worden gedurende 5 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Zet het vuur vervolgens wat hoger en laat het vlees nog 5 tot 10 minuten bakken.

Pak een gietijzeren braadpan met een deksel die ook in de oven kan. Leg de aardappelschijfjes in laagjes in de pan, afwisselend met het vlees en de uien. Verdeel een beetje knoflook met de tijm en het laurierblad en wat peper en zout tussen de laagjes.

Los het bouillonblokje op in 500 ml warm water en voeg dat toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en breng de inhoud op een hoog vuur aan de kook. Zet de pan in de oven en laat het gerecht 1 uur en 30 minuten stoven.

Haal tegen het einde van de kooktijd het deksel van de pan en zet de grill van de oven aan. Laat de bovenkant van het gerecht in een paar minuten mooi bruin worden. Dien het recht uit de oven op in de braadpan.

Kookboek

Het recept 'Irish stew met lamsvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetkoken

Genieten van lekker en evenwichtig eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Dit budgetkookboek biedt je een schat aan gezonde recepten om de hele familie te doen

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Lamsvlees tips

Reacties op dit recept

  • André Irish stew... vele malen bij vrienden gegeten maar nooit met iets anders dan met lamsnek en niet met schouder. De lamsnek werd rechtop in de pan gezet en de aardappelen en uien en wortelen er omheen gestapeld, aangevuld met water tot de helft. Zo stond dat op niet te hoog vuur zodat het kookvocht door de lamsnek omhoog borrelde.