Tartaarballetjes met paprikasaus

4 personen
voorbereiden
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Bevat per portie

425 kcal
27 g eiwit
26 g vet
21 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels boter
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 theelepels oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • suiker
  • 400 g tartaar
  • 20 groene olijven zonder pit, in kleine stukjes
  • 4 beschuiten, verkruimeld
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels bloem

Bereiden

Verhit 1 eetlepel boter. Bak de ui en de paprika 3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, de oregano en de laurierblaadjes toe. Kook de saus 10 minuten zachtjes. Breng hem op smaak met zout, peper en suiker. Verwijder de laurierblaadjes.

Meng de tartaar, de olijven, de beschuitkruim, het ei en zout en peper door elkaar. Vorm hiervan 12 balletjes. Wentel ze door de bloem.

Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter. Bak de tartaarballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Verwarm de saus opnieuw. Verdeel de tartaarballetjes over vier borden en schep de saus ernaast. Lekker met rijst en venkelsalade.

Het recept 'Tartaarballetjes met paprikasaus' wordt je aangeboden door . Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Rundvlees tips