Varkensfilet met geroosterde paprika

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

225 kcal
23 g eiwit
13 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 4 varkensfiletlapjes van ca. 100 g

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Rooster de paprika's ca. 20 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Leg de paprika's in een schaal, dek deze af en laat ze ca. 10 minuten liggen. Trek het vel van de paprika's en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Leg de paprikareepjes weer in de schaal met paprikavocht. Schep er 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn door.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes in ca. 8 minuten bruin en gaar. Strooi er zout en peper over. Leg het vlees op vier borden en schep de paprika erop. Lekker met pasta.

Het recept 'Varkensfilet met geroosterde paprika' wordt je aangeboden door . Beeld: istetiana | Shutterstock.com

Varkensfilet tips