Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus

2 personen
bereiden

waardering 7obv 3 waarderingen

Bevat per portie

520 kcal
36 g eiwit
36 g vet
13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ½ theelepel serehpoeder
  • paneermeel
  • 300 g varkenslapjes, in 2 cm dikke lange reepjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels olie

Bereiden

Klop het ei los met zout, peper en het serehpoeder. Strooi wat paneermeel op een bord. Haal de reepjes vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Meng de yoghurt met het citroensap, de citroenrasp, de gembersiroop en de mayonaise.

Verhit de boter met de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Leg de reepjes varkensvlees op warme borden en geef het sausje erbij. Lekker met andijvie met aardappelpuree.

Het recept 'Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus' wordt je aangeboden door . Beeld: tiverylucky | Shutterstock.com

Varkensvlees tips