Geroerbakt pittig varkensvlees

6 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg varkensschouder
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 3 lente-uien, in stukken van 5 cm lang
  • plantaardige olie, om in te bakken
  • voor de marinade
  • 135 g Koreaanse chilipasta (gochujang)
  • 1 eetlepel Koreaanse chilivlokken (gochugaru)
  • 60 ml sojasaus
  • 40 ml rijstazijn of natuurazijn
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 20 ml Koreaanse rijstsiroop (ssalyeot) of vervang door maïssiroop, glucosestroop, of honing
  • 40 ml sesamolie
  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5 cm verse gember, geschild en geraspt

Bereiden

Leg het varkensvlees in de vriezer en laat het 1 uur liggen, zodat het deels bevriest en harder wordt. Snijd het varkensvlees tegen de draad in 3 mm dikke plakken. Meng het gesneden varkensvlees in een grote kom met de ui en lente-ui en zet de kom opzij.

Maak de marinade. Meng alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Schenk de marinade over het varkensvlees en wrijf met je handen (gebruik indien nodig handschoenen) de marinade in het vlees tot het vlees er helemaal mee bedekt is. Dek de kom af met plasticfolie en marineer het vlees minstens 1 uur in de koelkast.

Verhit 40 ml olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Roerbak het varkensvlees in delen 3 tot 4 minuten, of tot het vlees goed verkleurd en gekaramelliseerd is. Voeg indien nodig een beetje olie toe.

Serveer het pittige varkensvlees met een grote kom vol gestoomde rijst. Of vul grote slabladeren met het pittige varkensvlees, perillabladeren (ook wel shiso genoemd) en pittige dipsaus en schuif 'm net zoals een san choy bao (een Chinese slawrap) naar binnen.

Extra benodigd

Plasticfolie

Opmerking

Trek in varkensvlees? Dit geroerbakte pittige gerecht is bij jong en oud geliefd. Het is een zeer eenvoudig recept om te bereiden. Bereid gerust wat meer om in de koelkast te bewaren voor de lunch of het avondeten van de volgende dag. Opgewarmd is het varkensvlees nog lekkerder.

Kookboek

Het recept 'Geroerbakt pittig varkensvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Klein Korea

Met 'Klein Korea' heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid

... lees verder

© Good Cook

Varkensvlees tips