Speklapjes met ketjap en sinaasappel

2 personen
bereiden

waardering 7,4obv 5 waarderingen

Bevat per portie

875 kcal
11 g eiwit
88 g vet
10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 magere speklapjes
  • 15 g boter
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel allesbinder
  • sambal of Tabasco

Bereiden

Bestrooi de speklapjes met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de speklapjes in ca. 20 minuten bruin en knapperig, keer ze regelmatig.

Pers intussen 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappel zo dik dat de witte schilletjes mee geschild worden. Snijd hem in plakjes.

Neem de speklapjes uit de pan. Voeg aan het bakvet het sinaasappelsap, 50 ml water en de ketjap toe. Breng het aan de kook. Bind de saus met allesbinder. Breng de saus op smaak met sambal of Tabasco.

Leg de speklapjes op twee borden. Schenk een deel van de saus erover. Garneer ze met plakken sinaasappel. Lekker met rijst, de rest van de saus en Chinese kool.

Het recept 'Speklapjes met ketjap en sinaasappel' wordt je aangeboden door . Beeld: Milosz_G | Shutterstock.com

Varkensvlees tips