Bruschetta met vitello tonnato

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 240 g kalfsvlees in dunne plakken
  • 2 grote sneeën vloerbrood
  • 15 g ansjovisfilets op olie
  • 250 g tonijn op olie
  • 20 g kappertjes in grof zout (die vind je in alle Italiaanse speciaalzaken)
  • voor de saus
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 citroen
  • ca. 150 ml zonnebloemolie

Bereiden

Braad voor de vitello het kalfsvlees aan tot beide kanten bruin zijn. Zet het dan 20 tot 25 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven (het moet vanbinnen rosé blijven), haal het eruit en laat het afkoelen. Bewaar de kalfsjus voor de tonijnsaus.

Klop voor de tonijnsaus het ei en de 2 dooiers in een kom met de mixer op gemiddelde snelheid. Knijp er al mixend een paar druppels citroensap bij, voeg de kalfsjus toe en schenk er langzaam de zonnebloemolie bij. Je moet een dikke mayonaise krijgen.

Voeg de ansjovis, tonijn en kappertjes (eerst goed met water afgespoeld) toe. Ons advies is om deze kleine knopjes ruim 5 uur te laten weken, maar omdat we weten dat je het boek net hebt opengeslagen en je gasten over 24 minuten komen, eh, doe wat je kunt. Maar ze moeten op zijn minst douchen.

Meng opnieuw tot je een gladde pasta hebt. En verder: schenk - hup - een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de 2 sneeën vloerbrood goudbruin.

Leg het brood op een bord, leg de plakjes kalfsvlees erop en lepel royaal saus op het vlees. Naar wens kun je het gerecht afmaken met een beetje citroenrasp. Sono Pronte!

Extra benodigd

Mixer

Kookboek

Het recept 'Bruschetta met vitello tonnato' is afkomstig uit het kookboek...

Big Mamma in 30 minuten

Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten. Open 'Big Mamma in 30 minuten', kook en geniet: het is tijd om je gezin, vrienden en (onverwachte) gasten te verrassen

... lees verder

© Good Cook

Vitello tonnato tips