Rode bieten met room

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 klontjes boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 gekookte bietjes, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels suiker
  • azijn
  • 2 eetlepels zure room

Bereiden

Doe een klontje boter in de pan en fruit de ui.

Verwarm de bietjes al roerend met een klontje boter, suiker, azijn en flink wat versgemalen zwarte peper.

Doe de ui bij de bietjes en breng op smaak met zout. Serveer met zure room.

Opmerking

Jonge zomerbietjes zijn het lekkerst. Na een uur koken zijn ze gaar. Oudere bietjes hebben een langere kooktijd nodig en worden meestal voorgekookt verkocht.

Kookboek

Het recept 'Rode bieten met room' is afkomstig uit het kookboek...

Oerhollands

Manon Sikkel & Michiel Klønhammer

'Oerhollands' is een nieuwe visie op onze traditionele Hollandse keuken. Gerechten die onze ouders en voorouders maakten, maar dan aangepast aan deze tijd... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Bieten recept tips

Reacties op dit recept

  • eefRoer wat mierikswortel door de zure room... héérlijk!

    reageren