Gado gado-slabootjes

  • 16 stuks
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g taugé, schoongemaakt
  • ½ komkommer
  • 4 eieren, hardgekookt, grof geprakt
  • 100 g haricot verts, in kleine stukjes, geblancheerd
  • romaine sla, alleen de blaadjes, gewassen, uitgelekt
  • pindasaus
  • gebakken uitjes

Bereiden

Doe de taugé in een kom, giet er kokend water over en week de taugé 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.

Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer in kleine stukjes.

Vul de slablaadjes. Schep op ieder slablaadje een beetje taugé, komkommer, ei en haricot verts. Schep wat pindasaus op de vulling en garneer met gebakken uitjes. Serveer de slabootjes op kamertemperatuur.

Kookboek

Het recept 'Gado gado-slabootjes' is afkomstig uit het kookboek...

Planken met een Indische twist

Francis Kuijk

'Planken met een Indische twist', het nieuwste boek van Francis Kuijk: hartige en zoete hapjes voor elke gelegenheid. Planken met mooie smaakcombinaties waarmee je goede sier maakt bij je familie en vrienden. Ga aan de slag, ontdek dat... lees verder

© Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gado gado recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!