Aziatische salade met krokante eendenborst

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 grote eendenborstfilet met vel
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 zakje slamelange
  • 1 sinaasappel, geschild en in blokjes van 2 cm (je kunt ook peer, mango, lychee of granaatappel gebruiken)

Bereiden

Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings in. Bestrooi de eendenborstfilet aan beide kanten met een snufje zout en witte peper en ½ theelepel van het vijfkruidenpoeder. Verhit een grote wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en leg de eendenborstfilet op het vel in de pan. Zet het vuur lager en bak 2 tot 3 minuten, tot het vel goudbruin is. Keer de eendenborst om en bak nog 3 tot 5 minuten. Haal uit de pan, laat 5 minuten rusten en snijd dan in dunne plakjes.

Veeg de wok schoon en verhit op middelhoog vuur. Bak de plakjes eend krokant en bestrooi met een snufje zout en peper en de rest van het vijfkruidenpoeder. Meng goed en laat op een bord bekleed met keukenpapier uitlekken.

Meng in een kleine kom de hoisinsaus met 2 eetlepels water.

Verdeel de slamelange over 2 borden en leg daarop de plakjes eend en sinaasappel. Besprenkel met de hoisindressing, meng door elkaar en serveer.

Opmerking

Ik betwijfel of er iets boven de smaak van krokante eend gaat, vooral krokante eend bestrooid met Chinees vijfkruidenpoeder en geserveerd met zoete, sappige sinaasappelpartjes, knapperige sla en hoisinsaus. Het smaak- en textuurprofiel van dit gerecht is gewoon magisch.

Kookboek

Het recept 'Aziatische salade met krokante eendenborst' is afkomstig uit het kookboek...

Chinese Takeaway Compleet

Kwoklyn Wan

Het beste uit de serie 'Chinese Takeaway' van Kwoklyn Wan nu gebundeld. Met keuze uit meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken, tover je niet alleen jouw favoriete afhaalgerecht maar ook minder bekende maaltijden op het bord... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Eendenborst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!