Knapperige eendenborst met sinaasappel en waterkers

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eendenborst
  • 1 sinaasappel of bloedsinaasappel
  • 100 g waterkers
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels wasabipoeder

Bereiden

Prik met een vork gaatjes in de eendenborst, wrijf het vel in met ½ theelepel zout en laat dit staan, zodat het vocht eruit trekt. Rasp de sinaasappelschil, snijd de sinaasappel in partjes en verwijder alle velletjes.

Verhit een koekenpan met zware bodem op hoog vuur, leg de eendenborst op het vel in de pan en bak hem 5 minuten, zodat het vet eruit kan lopen. Haal de eend uit de pan, gooi het vet weg, doe de eend met het vel naar boven weer in de pan en schroei hem in 2 minuten dicht. Draai hem weer op het vel en bak nog 3-5 minuten of tot het vel krokant en goudbruin is. Laat het vlees met het vel naar boven op een bord met keukenpapier rusten.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en de geraspte sinaasappelschil door elkaar. Verdeel de waterkers en sinaasappelpartjes over twee mooie borden. Snijd de eendenborst in dunne plakken en schik deze op de salade, sprenkel de dressing erover en serveer met stokjes.

Opmerking

Het geheim van een echt krokant eendenvel is dat het droog moet zijn voordat je de eend bakt; neem de eendenborst dus van tevoren uit de verpakking. Eend heeft de naam dat het vet is, maar in dit recept lekt het meeste vet eraf, zodat je een knapperig vel krijgt en we gebruiken maar één borst voor twee porties. Je kunt dus met een gerust hart volmondig ja zeggen tegen deze heerlijke salade!

Kookboek

Het recept 'Knapperige eendenborst met sinaasappel en waterkers' is afkomstig uit het kookboek...

Eten met stokjes

Kimiko Barber

'Eten met stokjes' bevat één basisregel: eet gezonde, uitgebalanceerde gerechten met stokjes. Zo neem je kleinere hapjes, waardoor je vanzelf minder eet. En je... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Eendenborst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!