Spiesjes van eendenborst en druiven

  • 8 spiesjes
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 verse eendenborst
  • 8 witte druiven

Bereiden

Snijd de eendenborst in 8 plakken van 1 centimeter dik en laat het vet zitten. Dit zal tijdens de bereiding smelten en het vlees extra smaak geven.

Rol elke druif in een plak eendenborst.

Steek door elk rolletje een prikker, zodat het vlees mooi om de druif blijft zitten. Breng op smaak met zout en peper. Bak de spiesjes 10 minuten op de barbecue, in de koekenpan of op de grillplaat, te beginnen met de vette kant.

Extra benodigd

Prikkers

Tip

Als je salie in de tuin hebt, kun je in plaats van de prikkers takjes salie nemen. Dat geeft de spiesjes een heerlijk aroma en zorgt voor een originele presentatie.

Kookboek

Het recept 'Spiesjes van eendenborst en druiven' is afkomstig uit het kookboek...

Spiesjes

Julie Schwob

Maak van elk hapje een feest door het te serveren op een vrolijk stokje! Dit boek staat vol kleine lekkernijen voor elke gelegenheid: vijgen en noten met blauwe... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Eendenborst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!