okoko receptenreceptkip & gevogeltekippenboutenprovençaalse kippenbouten uit de oven

Provençaalse kippenbouten uit de oven

Provençaalse kippenbouten uit de oven
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.5
    obv 11 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Frans

Ingrediënten

  • 16 kleine aardappelen
  • 1 kg kippenbouten
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 2 rode paprika's, in stukken
  • 2 groene paprika's, in stukken
  • 1 aubergine (eventueel), in schijven
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken. Kruid de kippenbouten met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Schik de groenten en de kippenbouten in een ovenschotel, voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Voeg de aardappelen toe en draai de kippenbouten om. Zet de ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Kookboek

Het recept 'Provençaalse kippenbouten uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Budgetkoken van Marleen van Gaver

Budgetkoken

Marleen van Gaver

Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder

© Standaard Uitgeverij.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken