Provençaalse kippenbouten uit de oven

Provençaalse kippenbouten uit de oven
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 11 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Frans

Ingrediënten

  • 16 kleine aardappelen
  • 1 kg kippenbouten
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 2 rode paprika's, in stukken
  • 2 groene paprika's, in stukken
  • 1 aubergine (eventueel), in schijven
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken. Kruid de kippenbouten met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Schik de groenten en de kippenbouten in een ovenschotel, voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Voeg de aardappelen toe en draai de kippenbouten om. Zet de ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Provençaalse kippenbouten uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Budgetkoken van Marleen van Gaver

Budgetkoken

Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder

© Standaard Uitgeverij.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken