Geroosterde kwartel met kruidige pruimen

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kwartels (elk circa 175 g)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels pruimensaus, pruimenjam of granaatappelsiroop
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 4 rode pruimen, gehalveerd en de pitten verwijderd
  • voor het serveren: knapperige slasoorten, witlofbladen, roodlof, radicchio of gemengde slasoorten

Bereiden

Knip met een wildschaar langs elke kant van de ruggengraat van elke kwartel en neem er dan de ruggengraten uit.

Leg elke vogel met de velkant boven op een dik vel aluminiumfolie. Sla met kracht op de vogels om het borstbeen te pletten. Draai de poten naar het midden toe. Kerf een snee in beide poten van elke kwartel.

Meng de olie met de knoflook, ½ theelepel zeezout, ½ theelepel grof gemalen peperkorrels, pruimensaus (of jam) en de helft van de kaneel. Bestrijk de vogels met wat van dit mengsel. Wikkel elke kwartel in een groot stuk aluminiumfolie en dan in plasticfolie.

Neem de in folie gewikkelde gemarineerde kwartels, pruimen (bestrooid met de overgebleven kaneel) en 6 extra lange satéstokjes mee naar de barbecue. Verpak de slablaadjes apart.

Maak een houtskoolvuur. De houtskool moet met een laagje grijs-witte as bedekt zijn. Rijg de pruimen aan 2 satéstokjes (die je minstens 30 minuten in koud water hebt laten weken).

Neem de kwartels uit hun verpakking. Duw 2 satéstokjes (minstens 30 minuten in koud water geweekt), zoals met een naald, van rechts naar links door 2 opengeklapte vogels. Doe hetzelfde met de 2 andere kwartels. Sprenkel eventuele overgebleven marinade over de pruimen.

Rooster de velkant 6 tot 8 minuten en de tweede kant 2 tot 3 minuten, of tot de kwartels gaar zijn. Leg de pruimen op de barbecue wanneer je de kwartels omdraait. Verwijder de stokjes. Serveer op slabladen en geef er de pruimen bij.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, plasticfolie, lange satéstokjes

Opmerking

Krokant geroosterde, opengespleten kwartel is makkelijk uit het vuistje te eten bij een gezellige barbecue. Specerijen en pruimen leveren een heerlijke combinatie op in dit makkelijke wildgerecht.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde kwartel met kruidige pruimen' is afkomstig uit het kookboek...

Barbecue compleet

Clare Ferguson

'Barbecue compleet' biedt je ideeën voor het perfecte feest buiten - in de zomer en in de winter - met volop tips voor hoe je de barbecue goed voorbereidt en zo voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kwartel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!