Duif met geroosterde appel en Limburgse appelstroopjus

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen, in blokjes van 2 cm
  • 4 Elstar appels
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 duiven
  • 200 ml wildfond
  • cognac
  • 4 eetlepels Limburgse appelstroop

Bereiden

Kook de aardappelblokjes in ruim water totdat ze beetgaar zijn. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Verwarm de oven voor op 225 °C en doe de aardappels, appels en de knoflook in een ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.

Bak de duiven rondom goudbruin terwijl de appels en aardappels in de oven zitten en leg ze daarna in een ovenschaal. Laat de duiven nog 10 minuten tegelijk met de appels in de oven garen.

Maak ondertussen de jus met het braadvocht. Blus het duivenbraadvocht af met de wildfond en de cognac en voeg de appelstroop toe. Roer het glad en laat het licht inkoken.

Haal de duiven daarna uit de oven. Snijd de borstjes van de duiven, haal de appels uit de oven en schep deze op het bord. Leg hierop de duivenborst en doe de appelstroopjus eroverheen.

Kookboek

Het recept 'Duif met geroosterde appel en Limburgse appelstroopjus' is afkomstig uit het kookboek...

Raapsteeltje

Simone Kroon & Sándor Schiferli

Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: 'Raapsteeltje' laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Overig gevogelte recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!