Parelhoen in pancetta met venkel en tagliatelle

  • 6 personen
  • 120 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 parelhoen van ca. 1,2 kilo
  • 12 plakjes pancetta of mager ontbijtspek
  • 1 citroen, in partjes met schil
  • ½ sinaasappel, in partjes met schil
  • 10 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2 kleine venkelknollen, in dunne plakjes
  • 12 salieblaadjes
  • 300 g tagliatelle

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bestrooi de buikholte en de buitenkant van het parelhoen met zout en peper. Leg hem in een grote ovenschaal met de borst naar boven en verdeel er plakjes pancetta over.

Leg de partjes citroen en sinaasappel, knoflook, venkel en salieblaadjes ernaast. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en plaats deze in het midden van de oven. Braad het parelhoen in 1½ - 2 uur gaar. Als je erin prikt moet er helder vocht uitkomen, dan is hij gaar.

Vouw de folie de laatste 20 minuten open, zodat de pancetta krokant kan worden.

Serveer met tagliatelle, die je volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak kookt.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Opmerking

Door de parelhoen te bekleden met pancetta wordt deze niet droog. Sinaasappel en venkel er samen bij is een heerlijke combinatie.

Kookboek

Het recept 'Parelhoen in pancetta met venkel en tagliatelle' is afkomstig uit het kookboek...

Wat maak je Menu weer?

Jennifer Smit

In 'Wat maak je Menu weer?' vind je recepten voor 6 personen. Het zijn complete menu's, die gerangschikt zijn naar het hoofdingrediënt: vlees, vis, wild, gevogelte of... lees verder

© Jennifer Smit

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Parelhoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!